Den 1 – Vítejte zpět

Zdravím všechny, už je to nějaký ten den, tak abych napsal pár řádek než na to zapomenu.

Tento rok jsme se vydali do Japonska rozděleni na dvě skupiny. Každá na jinak dlouho a za jiným účelem. Takže budu psát za svou dvoučlennou – o druhé se dozvíte na FB nebo u Deirha.

Tento rok vyšla nejlépe letecká společnost Emirates. Potvrzuji, že mají opravdu pěkná letadla, příjemnou obsluhu a i se po cestě zabavíte (TV, hudba, hry). Jídlo také chválím. Cestra trvala cca 6h do Dubaje, zde 3h pauza a pak 10h do Narity. Nezapomínejte na +7h časový posun. Tip: nabíjecí USB bere i myš, pokud jí náhodou máte s sebou. A pokud máte i klávesnici, pak konzola nejede na F1-F8 😉 (no co no, ovládat telefonem není ono, tak si vypomůžete sami). Pulda zkoušel vyzvat letadlo na Poker, ale nikdo moc se nepřidal (některé hry mají i multiplayer).

Po příletu jsme úspěšně našli zavazadla, bez potíží prošli imigračním a kontrolou (možná jsme neříkali kde budeme bydlet 😉 a hurá na spoje. Místo lokálky jsme kápli na Narita Express. No dobrá, drahá sranda na začátek, ale své splnila.

Vítejte v Tokyu =prásk= teplota / vlhkost rekordních rozměrů. V Tokyu jsme nakonec našli ubytování. Tip: pokud jdete podle ulic, tak ne všechny můžete počítat. V Japonsku je spousta ulic a uliček, které v mapě prostě nejsou. Takže místo páté ulice to byla asi třináctá. Našli jsme ubytování jako první skupina v krásném ryokanu. Chci pochválit asi tři dvorky v předchozích ulicích. Čisto, klid a tma (kterou zaznívá zvuk řinčejících koleček z Puldova kufru ;).

V Ryokanu se nám dostalo milého přijetí. Zjistili jsme kde jsou veřejné sprchy (lázně s „bazénkem“, zkrátka tradičně po japonsku). Unaveni avšak bez možnosti lehce usnout jsme za pár minut/hodin usnuli.

Pro dnešek vše. Ráno začneme snídaní.

Fotky – jakmile je uploadnu, bude zde odkaz.
PS: Reporty píši v noci, vetšinou po půlnoci a decentně unaven. Takže, jak jistě vidíte, nedává to moc smysl s jsou tu pravopisné (a jiné) chyby. Není to schválně, prosím o shovívavost.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)