Den 10 – Fukuoka poprve

Milované město, milované sídlo arkád. Tento report bude pěkně propařený. Než se k němu dostanu, tak trocha popisu ubytování.

Dalším experimentem byl .. ryokan. Ok, další ryokan. Tenhle byl klasický dřevěný, tradiční japonská lázeň (koupelna pro 8 lidí). V popisu si v komentáři jeden pár stěžoval, že je v noci budili a kousali švábi. Z ničeho nic se objevili a začali nebezpečně pochodovat. Vyžádali si jiný pokoj, ale švábi se objevili znovu. Představa malých brouků je pronásleduje dodnes.

Tak, tuto zkušenost jsme bohužel neměli (teda bohudík). Zkusili jsme i jejich snídaně, japonský styl (druhý by byl západní). Tentokrát více ryb, ale pohoda. Místo bylo krásně situované, přímo rovně od hlavního nádraží (20 minut). A po 90 stupních zase přímo rovně k arkádám (40minut).

Teď teda arkádičky. Jedna herna zmizela, tentokrát zde byly „jen“ dvě. Několikapatrové. V oblíbené herně minula nalezen rekordní počet JuBeatu Knit (5 kusů). Nechybělo ani několik Beatmania IIDX 18 (3x), DDR X2 (2x), PNM 18 (3x). PNM zde minulý rok byla test lokace. Zahrál jsem si, ale pak jsem našel jeden trik. Někde ve třetím patře měla být IIDX 16 (Empresska). Chtěl jsem se tam dostat, ale nešlo to. A obsluze jsem prd rozuměl.

(IIDX18)

(GFDM XG)

(JuBeat Knit)

(JuBeat Knit – exkluzivně na extra monitoru, takže už víte jak funguje)

Pak jsem na to přišel (ach ta japonština). Horní tři patra se dají zpřístupnit na permanentku. Zaplatíte 1500 jenů a můžete tam blbnout 3 hodiny. Pro mě celkem výhodný obchod, využil jsem ho 2x :). Nejsou tam „jen“ arkády. Mimochodem všechny nastavené na freeplay a BEMANI i s funkčním EA. Ale i další střílečky, postřehová hry. K tomu třeba tenis (pinčes s autoodpalovánm), střílení airsoftkou, biliardy, kopací a házecí hry. Také manga knihovnička, internetová kavárna (nebo cokoliv jiného co byste ve velkých zavřených kójích s koženým křeslem chtěli dělat), karaoke, bar. No. No dost jako dobrý. Tady jsem strávil dost času. Zkusil jsem si dany na IIDX 18 (dostal jsem se na 2 Kiu).

Pirátskou střílečku v nahejbaví kabině, mlátičku (která by se teď dala přirovnat k PlayStation Move a svítící zmrzlině).

Taky autíčka Initial D 5 (luxus). Nějaký ty letecké střílečky (jen docela blbý, když dopaříte celou hru a pak si všimnete ještě jedné páky co ovládala rychlost, no nic). Na kredity bych tu utratil víc, freeplay měl svůj význam. Po odchodu jsem dostal pár chechtáku na místní nevýherní automaty a jeden pokus na vytažení plyšáka z tahacího automatu (to jsem samozřejmě nedal). Mám pocit, že vám dají chechtáky podle toho, jak přesně jste dodrželi časový limit (ty 3h).

(InitialD 5)

(další IIDX18 z druhé herny)

(IIDX18 – menší chybička se vloudila)

Cestou zpět jsme dali místní Kari. Pulda zkusil teda level 4 (chtěl víc). Asi jsem mu neměl moc bránit, protože to dal a ani se nezapotil. Já si dal jedničku a za mě dobrý.

Potěšil i místní hlouček automatů s pitím. Ten totiž obsahoval krásnou ještěrku. Mimochodem, ta ještěrka tam byla i další den. Asi Geocachingový automat 😉 (narážka na logo GC).

(GC automat na pití)



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)