Den 10 – Kyoto, Fushiminari a Nintendo

Den desátý a cesta, no opět, do Kyóta. Tentokrát však z Nagoyi. Zajeli jsme do Fushiminari, což je takové to místo s tisícem menších tori bran. Lokálka byla od JRu, takže zdarma pro nás. Vystoupili jsme na Inari stanici, tuším, že vlak by nás dále odvezl do Nary.

Na stanici se mi povedlo zachránit trochu ztraceného a docela přerostlého motýla co se zasekl za sklem.

Cesta k Fushiminari šla snadno, proste s davem lidí nahoru, okolo spousty chrámů a bran. Werk po cestně našel shopík a koupil si yukatu, za 1k yenů, což je celkem dobrý deal.

Dále jsme se prošli skrze brány, ale ne až do konce. Ona by celá cesta byla asi na 4km. Pár jich bohatě stačilo.

Chtěl jsem najít obchod s vějíři, ale tak úplně se nepovedlo. Prošli jsme cestou ke dvěma dalším chrámům, ale ani po cestě žádné štěstí.

Dalším cílem bylo Nintendo. To je tak 1km pod Inari zastávkou. K místu jsme trefili a došli. Sice teda skrze i nějaký vidlákov se slepicemi, ale nevadí. Co ale vadí, že do Nintenda jsme se nedostali. Na dvorku nezastavila ochranka a vysvětlila, že „you can’t go there“. Hmm, hmm, hmm no škoda no. Měl jsem připravené DSka i fixku pro Shigeru Miyamota, ale snad přístě no. Ani to muzeum dole nejspíš není. JayTeeho minule vítali a ještě se mi skoro klanili a teď nic. Taky třeba můžou mít práci okolo E3 ale pochybuju. No, prostě se nezadařilo. Tak třeba příště.

Před cestou na hotel jsme prošli pár obchodů, hlavně ty na druhém konci stanice v Nagoyi. Probrali jsme se trochou elektroniky a i trochou knížek. Tady mají snad knížku o naprosto všem. Programování snad v každém jazyce, tuna věcí o kreslení, no prostě o všem. Docela dost jsme toho (tajně) nafotil 🙂

Cestou z obchodíků na hostel jsme dali jednu lokální sushi. Nechtěli jsme nic luxusního, co bylo v 12 a 13 patře na nádraží. A už vůbec ne to, co bylo na 51 patře (i když ten výhled by stál za to). Místní malinká sushárna, no, prostě radost se dorozumět. Přinesli toho trochu víc než měli, ale dobrý. Celkem sranda byla vysvětlování, že si chceme zbytek vzít s sebou. Nakonec se povedlo.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)