Den 11 – Nagoya, Osu

Dnes pršelo. A to od rána až do večera. Werk časně ráno zdrhl do Hiroshimy mrknout na museum Mazdy. Já s Ithil jsme až okolo poledne vyrazili do Osu, což je oblast se spoustou malých obchodů, více sekáčové, bazarové, použité a tudíž levné zboží, takže přesně to, co hledáme.

Po cestě jsme koupili deštník (sedmdesátku), levné a velmi spotřební zboží v téhle zemi. Přes metro jsme se dostali. Obchůdky jsme prolezli skre spousty ulic. Mrkli jsme na spoustu hadrů a hadříků, od teplákových, blýskajících se, šatiček pro lolity a nevím koho ještě tuna. Pak trochu kovbojských oblečků, jeanů, až po kostýmy. Ke všemu tuna doplňků, bleštidel, přídavných nalepovacích diamantíků. Elektronika tu taky byla, hodně bazarové (na Japonsko docela dost). Najít se daly jak opotřebované, baarové, dokonce i nefunkční součástky, přístroje, konzole a části do PC. Se sbírkou bazarových konzolových her taky nádhera. Když jste věděli japonský název (abyste se v tuně zabalených her vyznali), nebo měli dostatek trpělivosti, našli jste, co jste hledali.

Opět jsme prošli jedno knihkupectví s tunou odborné literatury. Koupil jsem si jednu knížku k programování a jednu h historii království Hyrule.

Po opuštění Osu jsme šli směrem k TV věži a bylo krásně vidět, jak obchody nabývají na kráse, a zboží na ceně. Po chvilku už to byla skoro snovárna s výstavou předražených kabelek. Šli jsme i okolo Stevova obchu s Jabkly, kde zrovna přednášeli, jak jedna jablečná funkce funguje. Koukalo na to asi tak 30 lidi. Ve zbytku skleneného hnízda si zemci osahávali a ohmatávali různé tenké skleněné destičky a obsluha v modrém radila, jak destičky hladit z jiných stran aby vrněla na ten či onen působ. Možná tu bylo tak 15-20 lidí v modrém. Nicméně pěkně to mají zařízené, to se musí nechat.

Po dorazení k stanici metra kousek od TV věže jsme skočili na metro a dojeli na hlavní stanici, kde jsme našli promočeného Werka, co právě přijel z Hiroshimy (ok, nebyl zase tak zmoklý a už tu nějakou dobu čekal). Jídlo se nyní vzalo v 7 eleven a to instantni UFO nudle za 160yenů (cca).

Večer již klasický upload fotek, jídlo, koupel (čti: horká japonská lázeň s yukatou), nově rozbalování dárků a pomalu balení a příprava na odjezd z Nagoye do Hiroshimy.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)