Den 11 – záře nad Hiroshimou

Dnešek byl celodenní výlet do Hiroshimy. První cíl byla velmi slavná tori brána v moři (Miyajima). Cesta z hlavního nádraží 27 minut, pak 6 minut lodí (+ čekání, ve kterém pozorujeme místní kraby). Překvapení číslo jedna – zvířata. Na druhém ostrově (s tori) byla tuna jelenů (či čeho). Takové místní přerostlé holuby. Sice stále plachá zvířata (teda spíš že nikomu nepatří a pohybují se zde volně), ale už smířená s davem. Dají se fotit, krmit a sem tam i pohladit. Prý někdy ožírají oblečení a při vyprovokování trkají.  Šli jsme dál směrem k bráně (která svítila už z trajektu). Brána viz fotky. No, je velká. Z druhého břehu to tak nevypadalo. Drží vlastní vahou. Byl začátek přílivu, takže se dalo jít až k ní (okolo 18h už byla v moři). Opravdu masivní stavba, co dále moc povídat.

Japonsko - Miyajima - Tori brana

Zastávka číslo dvě – místo dopadu (A-Bomb dome). Jedná se o dům, který byl místem dopadu atomové bomby 6.9.1945. Přesněji bomba vybuchla 600m nad barákem, zahubila 200 000 lidí a okolí 2km srovnala se zemí. Dům zde stojí jako připomínka této události a aby se již nikdy neopakovala. Cedule v okolí jsou primárně v japonštině i angličtině (někdy i ve více jazycích). Okolo domu je plot, za kterým je alarm, takže dovnitř se nedostanete. Zajímavostí je, že dům postavil český architekt Jan Letzel.

Japonsko - Hiroshima - A-Bomb dome

Kousek od domu je Peace park (park míru). V něm je spousta památek, pomníků a staveb vztahujících se k oné události. Něco je pomník všem obětem, něco je pomník pro děti, další má něco připomenout, upozornit, vzdát hold a tak podobně. Pomníků zde bylo tak třicet. S některých ležely květiny a stále okolo chodili lidé se poklonit. Také se zde nachází muzeum, kde je vidět město před 8:15 a poté. V doby, kdy jsme tam byli, už bylo hodinu zavřené. (Sniper se zde stavil dodatečně).

Japonsko - Hiroshima - Peace park

Moc se mi toto dále popisovat nechce. O tomto místu najdete další informace případně jinde.

Cestu na nádraží se provedla krátká zastávka v herně (spíše náhodou). Vyfoceno jak vypadá vyzvednutí e-Amusement pass karty. Odjezd před 20h.

stats: 18 917 kroků



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)