Den 14 – Dear deer of Nara

Čtrnáctý den byl výletem do města Nara. Není tak úplně známé, ale spousta lidí, co v Japonsku byla i průvodci se o něm zmiňují. Tak jsme se do něj vydali i my. Má tři hlavní věci, které doporučuje cizincům vidět. Vše opět ve směsici příroda / temple. Takže jsme je prošli.

Zajímavosti – takže další jezírko a další želvy. Ochočené, připravené na krmení. Aspoň, že nechaly místní holuby na pokoji. Krmení jsme pro ně neměli, takže jsme šli dál.

Japonsko - Nara zvirectvo

První chrám byl zajímavý pěti-patrovou střechou. Dále se šlo do chrámu s velkou sochou budhy. Mezi místy zelený, poměrně velký, park. V něm spousta volně se pohybujících a trochu i ochočených jelenů (nebo srnců, srnek, laní nebo něčeho úplně jiného). Bylo zajímavé pozorovat je, jak si žijí okolo lidí. Trochu proháněli místní děti ze školy a chodili za nimi v domnění, že dostanou nějaké jídlo. Že by ohryzovali oblečení jsme neviděl, ale neměli k tomu daleko.

Japonsko - Nara

Poslední cíl byl jeden starý strom (okolo 700 let). V Naře jsou také tři spooky cache, kde je třeba potřeba se vyfotit s GPSkou u daného místa. Cestou od něj byla cesta lemovaná takovými lucerničkami (kámen, po stranách papír, uvnitř světlo).

Japonsko - Nara - veeelka socha

Cestou zpět k vlaku dále krátká zastávka v místní herně (trochu stereotyp, temple, herna co?). DDR X, GFDM, 2x IIDX a nějaké PNM. Pokus získat poster DDR nebo IIDX neuspěl. … a to tam měli plakáty od IIDX 11 po 16.

stats: 18 426 kroků, 11.05km, 597.3 kJ



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)