Den 2 – Osaka, Namba

Dnešek jsme vzali z Tokya přes Osaku do Fukuoky. Cesta ne nějakých 6-7h celkem, takže zastávka v půlce byla na místě. V Osace to bylo trochu lítání po nádraží, než jsme našli prázdné skřínky. Po chvíli hledání se povedlo. Přes den je jich většina obsazena (hlavně ty velké), a k večeru se vyprazdňují. Cena 300yenu za malou, okolo 500yenů za velkou.

Z Osaky jede do Namby přímé metro, tak celkem jednoduchá 20minutová cesta. Nambu jsme skrz na skrz prošli (no dobře, tak spíš to, co se za 5h stihnout dalo). Spousta obchodů a zábavy všeho druhu.

Testnul jsem místní Subway, funguje velmi podobně jako stejné řetězce v jiných státech. Možná jen, že ta wasabi omáčka na konec nebyl moc dobrý výběr.

Našli jsme zde jednu hernu s Dance Evolution arkádou. Spousta lidí, jak uvnitř tak venku, asi tak to vypadalo. Místní obsluha herny lákala lidi, vysvětlovala, a předváděla, jak se hra hraje. Spíše to byl místní nadšenec, kterému se opravdu líbila jeho práce.  Hodně lidí stínovalo (zejména A Geisha’s dream), zkusili jsme to taky (žádná sláva, ale náznak tam byl ;)) S borcem jsem ještě dal řeč, jak to jde, co je ve hře nové a tak obecně jak to tu tu vypadá. Následovalo rozloučení, společné foto a odchod.

Přes jednu či dvě odbočky jsme došli až na slavný most v Nambě (ten s tou reklamou běžícího sportovce). Opět pár fotek a kochání se vzhledem a oblečením místních.

Před koncem jsme zmerčili jednu sushi restauraci v pátém patře a otestovali ji. Werk zkusil pár ryb (nejspíš), já s Ithil jsme se zakousli do sladkého. K běžné ceně jídla připočítejte na každého asi 400 yenu za rezervaci (nevim), ale i přes neznalost japonštiny dobrá zkušenost.

Můj výběr byl sladší:

Dál zkráceně následovala cesta zpět na nádraží, pár krámků po okolí (jeden měl luxusní zelený koutek). Ve Fukuoce byla půlnoc, takže rychle do ryokanu, vybalit futon, v yukate zdrhnout do lázně (39stupnů), a vytuhnout.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)