Den 21 – Tokyo Disney Resort

Už když jsem do Japonska jel, jsem na mapě uviděl Disneyland a řekl jsem si, že tohle prostě chci vidět. No a povedlo se. Teda původně jsem chtěl výpravu podniknout na začátku cesty do Jap. (k seznámení se, adaptace na teplotu a tak), ale nakonec celkem pohoda, že to bylo až na konci. Cena za vstup 5.800¥ a můžete jit do buď do Resortu (klasický Disneyland), nebo do Disney Sea. No, šel jsem do prvního.

Uvnitř viz fotky. Pár atrakcí (možná dost, ale v porovnání s jinými parky..). Den předtím holčina z pokoje říkala, že pěkný, ale že málo horských drah. No, to má pravdu. Je jich tu opravdu málo a pokud jsou, tak třeba žádná záporná géčka. Jen to pojede párkrát rychle dokola a konec. No co, nevadí.

Japonsko - Tokyo Disneyland Resort

Co byl ale super trik jsou fast fronty. Prostě si přijdete k automatu, (řekněme, že je 11h) a mají volno od 12-13. Cvaknete si lístek a vyhodí vám to fast entrance tiket, se kterým můžete jít na tuhle (pouze tuhle) atrakci tou kratší frontou. V praxi to znamená, že předběhnete 90minutovou dlouhou frontu a budete čekat třeba jen 5m (fronty se před koncem sbíhají). Ale další fast tiket můžete mít v tech 12h (takže nemůžete oběhnout celý park a nabrat tunu lístků). Někdy byl první fast entry až za 3-4 hodiny, takže jsem šel na něco, co začínalo dříve (trik: těsně před návštěvou první fast atrakce koupíte lístek jinde, takže ve 12:01 koupíte lístek na atrakci B a jdete na atrakci A, kde to je od 12-13h). Asi 6 hlavních fakt mělo fronty skoro na 2h. Ale japonci jsou fér, nepředbíhají, pouští třeba servisáky co uklízí rozsypaný popcorn, takže to může trvat i polovinu času.

Japonsko - Tokyo Disneyland Resort - Wall-E

Atrakce jako It’s a small world a Star Tours jsou stejné, jako před 20ti lety ve Francii. I tak jsem na ně šel. Mít digitál jen znamená fotit cokoliv chcete. Atrakce jako pár z dřevěnou lodí super (moc příjemné jít ve vedlejší frontě a koukat na tunu lidí jak se krátí čekací čas – nebojte, někde jsem čekal na oplátku já).

Všude samozřejmě čisto, nikde žádné tlačenice, všichni (skoro) ochotní a milí. A docela dost cosplayů (ne vše bylo místní osazenstvo, něco si dotáhli i lidi z venku). A snad všechny holky měly něco na hlavě – ouška, mozkomory apod.

Japonsko - Tokyo Disneyland Resort - ptaci pri jidle

Čím ale excelují jsou přehlídky. Tenhle den se konalo asi šest přehlídek (větší či menší). Ta hlavní byla jízda (snad) alegorických vozů, na kterých trdlákují disneyovské postavy. Téma – haloween. Tenhle den byl první, kdy haloween byl (čili ti předemnou viděli letní verzi Disneylandu i jiné přehlídky). Takhle paráda obsahovala přepadení a záchranu průvodu. Před začátkem si lidé slušně a klidně posadili okolo cest, jak jim radili organizátoři. Ti i při usazování (ehm, řeknete jim jakou postavu chcete vidět a oni vás zavedou na místo, odkud bude dobrý výhled) řeknou, ať držíte kameru/foťák v úrovni očí a nezvedáte jí nad hlavu (žeby proto, aby ostatní lidé taky viděli?) a že máte sedět. Po začátku, ale ještě než vozy dorazily tito organizátoři předvádí jakýsi tanec , který se lidem hodil v průběhu show. Mám pár fotek i vlastní videa. Nejlépe asi vypadá toto (které dělal někdo jiný), ale je to kousek od místě, kde jsem seděl, čili vidíte také co já. Hudba super, holčiny mezi a na vozech, super. Tohle bych asi jinde neviděl.

(případně tady). A část dvě s vlastním přepadení:

Toť přehlídky. jednu večerní jsem ještě chytil večer (fotit moc nešlo). Trochu naprd, že některé atrakce (asi tři) byli zavřené a hlavně, že se kvůli větru rušil i večerní ohňostroj [20:30]. Škoda, jinak bych tam 2h nečekal.

Při jedné svačině přilítli dva vrabčáci a dávali si zbytek drobků. Natrhl jsem jim krabici, aby do ní lépe mohli. Joo, dávali si to celkem slušně. Ale že se nebáli. Koukalo na to docela dost lidí. A jako v naře i sem tam byla nějaká srnka, ale spíš až za plotem, volně nebyla (tuším). Xuxy byly.

PS: Ráno budík androiďák opět nezvonil, Sniperovo zvonil o 30m později, takže místo 9h jsem dorazil na 10h, ale aspoň (možná) bylo měně front.

Večer jsem si dával trochu z nočního fotografování. Přesto, že foťák asi nejhorší z grupy, tak tyhle fotky mi snad mohli závidět i lidé se zrcadlovkou, co 😉 ?

Japonsko - Tokyo Disneyland Resort - v noci

Před návratem koukám na ceduli a co to nevidím – delay (jen ne naší linky). Někde se stala nějaká nehoda a metro se zpozdilo. No, vtipné tohle vidět.

Mapu doma ještě vyfotim, mám pocit, že jsem obešel fakt všechny atrakce. Btw, první byla Lilo a Stitch (jap Stitchi), moc cool slyšet into hudbu v japonštině.

stats: 11 408 kroků, 6.84 km, 370.6 kJ



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)