Den 06 – Kagoshima a 3rd Planet

Dneska jsem se chtěl vydat na ostrov Yakushima. Je to jeden menší ostrov (poloměr tak 7km) na jihu Japonska. Docela hardcore, ale naprosto super příroda, všude lesy, pralesy, mech a hooodně staré stromy. Jako že cerady tam mají 2 000-7 000 let. Jede se tam 4h přes farry, nebo 2h rychlo trajektem. Tam ale neumí nikdo moc anglicky, je tam více automatů nežli lidé a prší tam prý „35 dní v měsíci“. Průměr na den je asi 52%. Pěšky by to asi šlo, ale chce to tam auto, skůtr nebo tak něco. Někdy to musím dát, jen to chce trochu větší přípravu nebo aspoň průvodce.

Takže pro dnešek náhradní plán, 3rd Planet a pak ještě jedna herna po okolí. Do 3ky jsme se dostali celkem snadno – tramvají. Mají tu jen dvě linky, takže stačilo najít tu správnou, dekódovat symboly a pak jet. Jedna cesta (kamkoliv) stojí 160yenů.

Řetězec 3rd Planet je na velmi slušné úrovni. Řekl bych, že vede Taito Game a 3rd Planet je hned za nimi. Mají více chechtálkových her (hry s a o tokeny). Ať už sázkové automaty na koně či fotbal (vše virtuálně), tak pacinko na tokeny, i jednoruke bandity (digitální). Dále takové ty „strkačí“ automaty, kde jezdící hrabičky před sebou tlačí mince. Jsou tu však více sofistikované než u nás. Více mechaniky, více mini her, větší automat. Hudební hry však mají také. Nejlépe vám to asi přiblíží (tajně natočené) video:

Zamluvili jsme si líste v Toho Cinemas. Chtěli jsme jít na Avengers, ale nedávali je (budou až asi 17.8.), takže jsme šli na John Carter: Between two worlds. Dávali 2D a 3D verzi, zeptali jsme se jakou technologii mají dělané 3D, jestli polarizací nebo shutter. Měli polarizaci (super), ale dneska to už nedávali. Takže vyhrála eng vere s jap titulkama, dve dé. Koupení lístků úplně v pohodě, žádná obsluha, prostě automat, kde si naklikáte, vyberete si lístky, zaplatíte a vytisknete. Přesně to, co u nás dělá „blbá blondýna“. Zbytečná pozice. Nu, kino samo o sobě spíše normální, jako je u nás. Japonský trailer na Avengers nebo zákazy natáčení a rušení byli vtipně podané.

Než začal film, měli jsme 2h čas, navštívili jsme druhou hernu (na jméno se mě neptejte, nějaké kanji prostě). Cestou jsme našli jeden krám s řekněme mangou, později měli i anime, action figurky, hry, video hry (takové ty přebalené recyklované). A pod zástěrkou 18+ pak i koutek pro dospělé (video a literaturu).

V druhé herně to bylo docela dost zajímavé. Přeskočím zakouřený a hlučný koutek, kde byly jen metal hry, a fightovačky. Z toho zajímavého z hudebních her byly tři automaty.

Beatmania The Final – což je jedna beatmnia ještě před IIDXkem. Má tedy jen 5 kláves, turntable je u obou hráčů vpravo od kláves. Hra má taky už snad 10 let, takže docela prehistorická grafika.

Dále tu byl jakýsi Shamisen Hero – brnkačka sekyrkou na shamisen. Stačilo držet správnou barvu ze tří možných a správně hrábnout do strun.

Poslední byla DanceManiax, což j řekneme DDRko, ale jen mácháte rukama nad senzory. Červená nahoře, modrá dole. Ale timming byl krutopřísný.

To je pro dnešek vše. Večer jen klasický upload fotek, blogování, sprchaa spánek.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)