Den 4 – Fukuoka, Robosquare, Canal City

Cesta čtvrtého dne nás zavedla do Robosquare, místo na západní straně města u moře.

A probíhala vcelku zajímavě. Řeknu vám něco o místním metru. Je neskutečně rychlé. A nejen tady, ale v3ude v Japonsku. Opět koupení lístku na 5 vteřin, turniketem se víceméně jen projde – lístek vložíte na jedné straně a na druhé vyjede. Žádné fronty, žádné zdržování, smysluplná navigace pro kohokoliv, vždy víte, kde jste, kde jsou výlezy a jaký kam vede. Záchody luxusní, jak klasické japonské tak moderní japonské (jak popsat jednoduše modernost .. no asi 8 tlačítek). A free wifi, rychlá registrace (jméno, email), na 15 minut, pak vás odpoví a je třeba se připojit znovu. Rychlost? Asi 20Mbit.

Tímto moderním metrem jsme dorazili až k nejbližší zastávce u Robosquare. Cestou k němu jsme dali jeden krámek na jídlo, menší sportovní hřiště, koukli se na velké hřiště zdejší školy, prošli park s robotem, koukli na Hilton a tak. Na místní řece (no spíše by se to dalo považovat už za moře) pluly tři lodě, jedna tažná, jedna na bagrování dna a pak loď kvůli dohledu. Měli co dělat, aby projeli pod mostem. Stropu mostu se dotkli rukou a pak se ještě museli klucí sklonit. Dát to o 10 minut později nevím nevím.

Teď k vlastnímu Robosquare. Samozřejmostí jsou moderní budovy všude okolo, zeleň a skvěla architektura. Vlastní Robosquare je muzeum robotů. Od tuny modeli pejsku Aibo, přes mluvící Hello Kitty, po míčky kopací stroje postavené na ARMu. Také přehlídka jak hráli roboti ve filmech a prostě celá zajímavá historie. S Aibem se dalo i pohrát, šprechtí ale jen japonsky a asi jsem neměl úplně nejlepší přízvuk, takže moc neposlouchal. Vrní a ňufá ale pěkně.

Od celé hodiny byla i robo-přehlídka, spatřili jsme jednoho tančícího a zpívajícího robota:

Po robosquare jsme si to namířili k moři a trochu se v něm proběhli. Celkem v pohodě, jak teplota okolí, vody, tak i písek. V moři bylo trochu řas a chalohuy, ale nic co by nějak zásadně vadilo.

Našla nás tu i partička Korejců, tak jsme si dali pár vzájemných fotkách a prohození pár slov jsme se zeptali na Starcrafta 2, no, ale neznali.(teda znali, ale Idra, PUMA ani MC to nebyl). Škoda.

Prošli jsme se po molech, koukli na pár místu tu a tam, a trochu se prošli po pobřeží.

Večer procházka přes městečko (obchodní blok) postavený na řece. Moc pěkné.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)