Den 5 – e-Musement pass

Tento den se spíše odpočívalo a odpoledne jsem vyrazil do herny (Sniper se Sovim se stavili na místní pláži – možná se dočtete o Sniperovo restartu).

Povedlo se mi (tradaaa, konečně, jooo) sehnat si vlastní e-Musement kartu. To je taková ta legendární věc, která vám v Japonsku ukládá skóre, unlockuje věci … prostě taková flanka se save a podpisem atd. No, pokus o její aktivaci v místní kavárně mě stál asi dvakrát tolik co její pořízení. (ono v nové kavárně platíte registrační poplatek a je pak trochu zanedbatelné, jestli tam jste 30minut nebo ne). Pár warningů ohledně Japan only, (teda docela dost). Mám Konami ID i Game ID (ale to udělám jeětě jednou, vyplňovat angličtinu nebyl moc dobrý nápad). Na mobilní stránky se dalo dostat je z mobilu (jejich), takže to také pápá. Stránka pro web je www.ea-pass.konami.jp a mobilní http://am.537.jp (nebo máte za zadu bar kód pro mobil – takový ten pixelový čtvereček, co kamera v mobilu převede na text).

Japonsko - AC hall

Fotky ukazují jak se aktivovala kartička na jednotlivých hrách. Při úplně prvním použití chtěla pin (4 čísla), a při dalších si jej už pamatovala. Každá hra zvlášť chtěla zadat nick. Což konkrétně u kytary dělalo trochu problem (xsoft, xsoftt, hmm hm .. tak tenhle znak .. sakra, to je šipka dál, no tak ted dám buď backspace nebo end). DDRko chtělo i váhu (počítá pak kalórie).

Japonsko - beatmaniaIIDX 16 a profil Xsoft

Ok, takže pokud už máte profily, tak hra probíhá tak, že přijdete k automatu, dáte do něj kartu (nebo v případě DDR X si jen cinknete (je to čipovka), SuperNOVA 2 má zasouvačí čtečku), ono se to rychle připojí j netu a zadáte následně PIN. Ověří se, a jedete. Pokud jsou nějaké novinky, pak vám je to ukáže (takové news jako jsou i na Oskar lince), vidíte svůj profil, pokrok, stav. Když máte kámoše (naklikané profily ostatních lidí), tak se dá kouknout jak se daří jim. No a pak jen dál hrajete vlastní hru. První song – máte nový rekort, opakované hraní vás porovnává se vaším nejlepším výsledkem (pak třeba pod Marvelousama vidíte +360 jako o kolik se aktuálně zlepšujete). Při loadingu hry se zobrazí také aktuální top score z aktuálního místa (možná i světa), což jsou AA nebo AAA (překvapivě). Po dohrání kreditu se vše spočítá, dá to nějaké bodíky (napíše to většinou i za co  – juBeat to píše pěkně) a posune vás to dál. Začátky jsou rychle a za 1-2 kredity na DDR X jste ve 4. levelu  (takže máte pár songů a kurzů navíc, plus 0.5x speed mode). JuBeat vás posouvá stylem D > C4 > C3 .. a  řekl bych, že jak hrajete online, tak takové naky, parohy a tak jsou ranky lidí, co mají AAA a vejš.

Takže profil vytvořen na DDR, GF, DM, IIDX, JB. PNM čeká, protože na AC lokaci to nešlo a vedle (hm, bylo po 23h, tak jsem šel domu). V další herně zase moc lidí, takže se hrálo bez profilu. Nafotím až bude klid a příležitost.

Japonsko - DDR X profil Xsoft registrovan

Mimo herny s AC test lokací se v okolí (hned vedle) nacházeli dvě další. No stručně – naproti DM, 2x TNT, 1x PNM 16, a vedle (Taito gerna – červená s logem z Space Invaderů): 1x TNT, 2x IIDX 16, 2x DDR X, 2x JuBeat, asi 3x PNM 16, 1x GFDM 6 (snad i něco dalšího). Mimo tuny dalších automatů (herny měli 3,2 a 4 patra), i tahací automati, (místně hooodně oblíbené) Panchenko automaty, a klasické faitovačky (mezi nimy i House of the Death 4). Další automaty jsou (mnouzvané) Facebook budy, kam chodí spousta slečen v jukatách a provádí bůh ví co. (nejspíš se fotí, fotky upraví, přidají blbůstky a pošlou je na svůj profil / seznamku / mobil / kamarádům).

Japonsko - local rivals vs Xsoft

Next stop – místní obchod s elektronikou. Protože se (pravděpodobně) nesmělo fotit, tak trochu tajné fotky z podivného úhlu. Co překvapilo (potěšilo) – černé Wiičko, spousta her (i hudebních), spousta elektroniky a příslušenství. Koho zajímají fotky, je jich tam dosti (tímto zdravím Nyx a Dave).

Večer se šlo spát, zítra nás čekal velký výlet na horu Fuji.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)