Den 6 – Fuji (up, up, up)

Horo horo veliká, zda-li pak tě zdoláme. Tento ten byl dnem, kdy jsme měli lézt na horu Fuji (nejvyšší bod Japonska ). Hora měří 3556.63 mnm, a její vrchol je na souřadnicích N 35° 21′ 38.261“  E 138° 43′ 38.515“ – nebo si najděte cache „Top of the Mount“, GC7AA7  //právě přijíždíme do Hiroshimy//. Přijeli jsme na nádraží a zjistili jsme, že poslední bus směr pátá stanice již odjel. On nám ujel z předchozí stanice vlak, potvora jel překvapivě na minutu přesně, ale i kdybychom jej stihli, tak stejně přijedeme pozdě. Sehnal se místní taxík, který nás všechny za 12k yenů odveze (což je plus mínus stejně jako bus – no, bus je 2k na jednu cestu, 3k na obě strany, a jede 2x tak dlouho). Pěkné jednání, jeden řekl i cenu, za jakou tam dojede. Protože první stál jiný taxík, došli se i řidiči jeden druhého zeptat, jestli nevadí, že nás odveze ten druhý (to by se u nás nestalo). Za hodinu jsme dojeli do páté stanice (2400 mnm) a teplota okolo 14°C. V místní stanici (tato byla větší) se dalo koupit něco k jídlu, rukavice za 200y, (záchod dál stál stejně), hole, kyslíkové masky. K holím řeknu asi tolik, že jsou dřevěné a v každé stanici (1-10) si můžete na ni nechat vypálit znak dané stanice – to jako důkaz, kam až jste došli. Bylo pak snadno vidět odkud kdo jde. Minci jsme si dole nevyrazili, spíš jsme vyrazili na vrchol.

Japonsko - Fuji - pohled dolu v noci

šesté stanici to šlo snadno a cesta rychle utekla (jak psal Zennie). Povrh no, prostě sopka. Cestou dolů to dost prášilo, ale nahoru jsme to nepozorovali. Spousta kamenů a vyvřelin. Kolem cesty natažené provazy uchycené železnými tyčemi. Na velkých kamenech bíle šipky směřující k vrcholu. Sem tam (poměrně často) cedule s varováním o padajících kamenech.

Město krásně svítilo, vyfotil jsem pár fotek s 15s expozicí. Čím výše jsme byli, tím větší část byla vidět.

Přehled stanic a jejich nadmořské výšky (kterými jsme prošli směrem k vrcholu):

5.stanice – 2400m
6. stanice – 2490m
nová 7. stanice – 2780m
7. stanice – 3010m
8. stanice – 3250m
9. stanice – 3460m
9.5 stanice – 3590m
10. stanice (vrchol) – 3776m

Ono to vypadá jako kousek, ale výškové metry jsou něco jiného. Stejně tak třeba cesta 3km a dá se jít 3 hodiny. Jdete opravdu krokem, pomalým, s větším stoupáním a stále se zhoršujícím nerovným terénem. Sem tam jsme koupili něco malého k pití, ale jinak se drželo ze zásob nakoupených dole. S bílícím se vrcholem byla větší zima a začal se zvedat i vítr. Každý na sobě tak 3-4 vrstvy oblečení, a něco přes hlavu. Rukavice jsme nakonec měli všichni.

Japonsko - Fuji - pauza pred pokracovanim

Ke konci už to bylo docela krize (okolo tak 1-2hodiny), ubytování na míste 7k yenů za 7 hodin (v kapsli – 8.stanice). Koupili jsme kyslík, podpořili Soviho (který měl spodní dvě vrstvy propocené a už moc nedával) a šlo se dál. Okolo 2-3h jsme se vyškrábali k 9. stanici, kde jsme za 200 yenu našli vstup k záchodům i do takové sockové noclehárny. Madrace zde perou asi 2x do roka, ale kvůli zimě a vyčerpání to stačil. Chtěli jsme zde zůstat do [3:30] a pak se škrábat dál. Tímto končí 6. dne na Fuji.



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)