Den 9 – opouštíme Tokyo

Po úspěšném dokončení dvojitého TGS se vydáváme pomalu směr Beppu. Ale to bych nedal bez zastavení na své oblíbené zastávce, ve Fukuoce. Dnešní den je ve zkratce cesta tam.

Přestup v Shin-Osace. Jak se říkalo, že každé město má svůj pamlsek, tak zde jsem asi našel ten osakácký. Vafle. Při druhém průchodu okolo stánku jsem neodolal a koupil si setup box s pěti kousky. Japonská samozřejmost Čecha lehce vyvede z míry – samozřejmě, že byly nádherně zabaleny, decentně podány do ruky a byl projeven hluboký dík. Není to úplně vidět, ale za vaflemi jsou pytlíčky s ledem. To aby se delikatesa nezkazila. No, nezkazila se. Ve vlaku jsem jí při nejbližší příležitosti zblajzl na posezení. Moc dobré.

Pulda si vzal něco podobného ale v sushi provedení.

Spaní:

V Tokyu jsme zkusili capsule hotel. Pěkný zážitek, ale opakovat ho nemusím. Výjimečně jsem měl štěstí, že mi byla přidělena nepovlečená kóje. No, a dokonce dvakrát (chudák recepční). Capsule hotel ce stručnosti je – eee, no, prostě to co znáte z filmu Pátý element, ale bez regulátoru spánku, který vám bude .. regulovat spánek. Uvnitř najdete povlečenou madraci, polštář, peřinu, něco jako TV a rádio (ale to moc nevyužijete). Zásuvku jsem bohužel nenašel (snad první hostel co ji neměl). Regulátor osvětlení, stahovací rolety a to je vše. Poblíž najdete koupelnu, zamykací skřínku na osobní věci, automaty na jídlo a nápoje. WiFi nakonec byla, ale tuším, že od sousedů.

PS: článek dopsán zpětně při 2h zpoždění vlaku (to víte, sníh a zamrzlé výhybky jsou na potvoru)



Diskuze ukončena.

Trocha historie: Informační stránky DDR Portál v1 | DDR Portál v2 | DDR Portál v3 na v4 se právě nacházíte | Diskuze: DDR fórum | archiv DDR Fóra
Inzerce: (prodej zpětných odkazů)